miercuri, 22 martie 2017

Din Cauza Unor Ţări Subdezvoltate, Energia Solară, A Devenit Oficial Cea Mai Ieftină Formă De Energie

Bloomberg New Energy Finance, estimează că, în timp ce costurile pentru cărbune și gaze naturale, vor rămâne scăzute, sursele de energie regenerabile, o vor duce şi mai bine, pentru că au devenit oficial cea mai ieftină sursă de energie.

Energia Solară, A Devenit Oficial Cea Mai Ieftină Formă De Energie
Energia solară, este acum la jumătate din prețul energiei pe cărbune sau gaze naturale, ceea ce o face mai ieftină decât energia eoliană, și în cele din urmă cea mai ieftină formă de energie electrică nouă. În timp ce energia din surse regenerabile continuă să fie mai scumpă în țările în care combustibilii fosili, rămân dominanţi, proiecte în curs de dezvoltare din alte părți ale lumii, au reușit să producă energie electrică din surse regenerabile la costuri mult mai mici. Energy Finance Bloomberg (BNEF), nota într-o evaluare de la sfârșitul anului trecut, că energia solară este în prezent la jumătate din prețul celei pe cărbune și pe gaze naturale. Energia solară a atins anul trecut un record de costuri scăzute. Diferența este că instanțele anterioare au fost realizate în proiecte izolate, în timp ce acum vorbim de punerea în aplicare a unor proiecte fantastice, la scară largă.

Un Viitor Mai Bun Cu Energia Solară
Din ce în ce mai multe proiecte de energie regenerabilă, ajung la finalizare, iar costurile energiei produse de aceste proiecte, sunt de așteptat să fie în cădere liberă. În previziunile sale pe termen lung, cei de la BNEF prezic că, în timp ce costurile pentru producerea de energie pe cărbune și pe gaze naturale va rămâne şi ea scăzută, sursele de energie regenerabile vor fi în continuă scădere, în multe țări unde au loc schimbări majore şi unde proiecte mai vechi de producere a energiei regenerabilă, se vor finaliza. De asemenea, aceste evoluții favorabile vor continua, indiferent dacă sunt subvenționate sau nu, iar în final, energia din surse regenerabile, va bate orice altă tehnologie în cea mai mare parte a lumii.  BNEF atribuie scăderea costurilor energiei regenerabile unor piețe din unele ţări defavorizate cum ar fi Chile, Brazilia, Uruguay, Africa De Sud, sau India, unde au fost implementate proiecte subvenţionate, menite să ofere oamenilor fără posibilităţi, energie electrică ieftină, sau chiar gratis în unele locuri. Totuşi, există şi state care prevăd această schimbare majoră la nivel mondial, precum ar fi China, care a fost, şi este, foarte interesată de implementarea unor surse de energie solară, precum și asistarea altor țări în proiecte similare.


Proiectul Crescent Dunes din Tonopah, langă Las Vegas, SUA.
Proiectul Crescent Dunes din Tonopah, langă Las Vegas, SUA.
Proiectul Crescent Dunes din Tonopah, langă Las Vegas, SUA.
Proiectul Crescent Dunes din Tonopah, langă Las Vegas, SUA.
Cu progresul rapid al surselor de energie curate şi regenerabile, această energie ecologică ar putea deveni dominantă și eventual, singura opțiune în ceea ce privește performanța, conservarea mediului și a costurilor implicate. Evoluțiile recente, promit să ne ducă spre drumul cel bun, iar proiecte uriaşe precum Crescent Dunes (vezi imaginile mai sus), din Tonopah, langă Las Vegas, SUA, vor permite valorificarea energiei solare chiar și pe timp de noapte. Astfel de proiecte pot face ca energia solară să fie disponibilă chiar și în zonele în care energia solară NU este considerată o sursă de încredere.

Şi pentru că schimbarea vine la nivel mondial, iar băieţii deştepţi din industria energetică, vor cădea cu botul în noroi, personal, aştept câteva "cutremure politice" la nivel mondial cât şi local, foarte serioase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu