miercuri, 16 august 2017

Schimbările Climatice Vor Face Ca Porţiuni Vaste Ale Planetei Noastre Să Devină Nelocuibile

Locaţii din Asia de Sud, ar putea fi mult prea fierbinți pentru putea a trăi acolo, şi toate astea se vor întâmpla până la sfârșitul secolului.

Schimbările Climatice Vor Face Ca Porţiuni Vaste Ale Planetei Noastre Să Devină Nelocuibile

În ciuda faptului că negarea este un trend global când vine vorba de schimbările climatice, ele sunt reale şi vor avea consecinţe dramatice asupra fiecărui aspect al vieţii pe Pământ.
Cercetările recente prezic ce se va întâmpla dacă lumea nu îşi va schimba cursul și nu va reduce dramatic emisiile degajate în atmosferă. Noi cercetări arată clar cum până în anul 2100, multe regiuni din Asia de Sud ar putea să devină atât de fierbinți, încât oamenii nu vor mai putea locui acolo. Consecințele schimbărilor climatice nu sunt doar reale, ci și iminente și din ce în ce mai catastrofale pentru toată viaţa de pe Pământ.

În prezent, schimbările climatice au fost atribuite unor temperaturi periculos de crescute, creșterea nivelului mărilor şi evident, dispariția unei varietăți de specii de animale.
Fără o opoziție feroce, efectele schimbărilor climatice vor deveni din ce în ce mai distructive. Dezastre naturale, inundații în masă, penuria de alimente și alte crize, sunt toate posibile.
De fapt, dacă e să ne uităm în jurul nostru, unele se întâmplă deja. Dacă tendințele actuale continuă, o parte a lumii noastre, poate deveni chiar nelocuită în timpul vieţii noastre.

Schimbările Climatice Vor Face Ca Porţiuni Vaste Ale Planetei Noastre Să Devină Nelocuibile

Elfatih Eltahir, profesor la MIT, a publicat recent cercetări în revista Science Advances, care arată că, până la sfârșitul secolului, unele zone din Asia de Sud, ar putea fi prea fierbinți pentru ca oamenii să locuiască acolo.
Riscul impactului schimbărilor climatice în această regiune, ar putea fi destul de sever în următorii ani.
Eltahir și colegii săi, au analizat această situație proiectată pe timpul a două condiții: un model de tip "normal", a ceea ce se întâmplă acum la nivel global, și un model în care omenirea şi-ar intensifica eforturile de atenuare a emisiilor.
Echipa a concluzionat că modelul de tip "normal", ar da naștere unor condiții dramatice radicale, până în anul 2100.
Efectele undelor de căldură ce vor venii în anii ce urmează, vor afecta în special zonele dens populate şi cele cu agricultură din Asia de Sud, amenințând în mod direct viața locuitorilor, care majoritatea trăiesc în sărăcie, ce vor fi prinși în mod direct în aceste condiții, ce vor deveni mortale.

Schimbările climatice sunt reale şi vor avea consecinţe dramatice asupra fiecărui aspect al vieţii pe Pământ.

Acest scenariu sumbru, nu ar fi decât o piesă din puzzle-ul care umbreşte existenţa omenirii.
Unde vor ajunge acei oameni din regiunile din Asia de Sud?
Oare pot ei părăsi locurile natale în viitoarele şi actualele condiții socio-economice?

După cum îţi imaginezi, singura cale de urmat include eforturile noastre, a tuturor, de a schimba câte puţin din haosul ce mănâncă încet, încet, planeta pe care locuim, chiar dacă unii încearcă să muşamalizeze aceste efecte ale încălzirii globale.
Şi sunt sigur că mulţi dintre voi simţiţi forţa schimbărilor climatice din ultima perioadă.


sursa: CBC News

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu